StartNyheterHistorikSkivorPressklippPjäserTexterKontakt Backa

Kontakt

Göteborg, 2021-07-10Medlemmarna

Teatern hade tolv medlemmar år 2021 och är förtecknade nedan. Länkarna leder till presentationer av teaterns medlemmar på Wikipedia.

Anders Melander Lars Jacob Jakobsson
Anki Rahlskog Maria Grahn
Hans Mosesson Med Reventberg
Hans Wicktorsson Pale Olofsson
Håkan Wennberg Peter Wahlqvist
Jussi Larnö Ulf Dageby

Teatersällskapet Nationalteatern

Skådespelarna i Teatersällskapet Nationalteatern har minskat sitt engagemang med åren. Några pjäser spelas inte längre av medlemmarna och det skrivs inte längre några nya pjäser för Nationalteatern.

Det händer dock att Nationalteaterns tidigare pjäser spelas av andra teatersällskap och att sångerna från pjäserna framförs av andra. Allt givetvis efter benäget tillstånd av upphovsmännen av manus, musik och sångtexter. Upphovsrättslagen gäller givetvis som alltid.

Vill man nå teatersällskapet så får man numera vända sig till de enskilda medlemmarna. Att använda sig av text och musik från sångerna kräver att man vänder sig till upphovsmännens legala företrädare.

Nationalboken : den enda sanna skrönan om NationalteaternNationalboken

Lars Jacob Jakobsson och Peter Wahlqvist har gett ut Nationalboken "Den enda sanna skrönan om Nationalteatern".

Läs mer på webbplatsen www.nationalboken.se där boken presenteras. Köplänk finns på webbplatsen men kan även köpas hos Adlibris och Bokus.

Nationalteaterns Rockorkester

Rockorkestern lever sitt eget liv och är ej samma sak som teatersällskapet. Namnet Nationalteaterns Rockorkester har dock använts genom åren då musikerna i bandet till stor var de som spelade på teaterföreställningarna. Bandet har dessutom vid sina spelningar genomgående sångerna från pjäserna. Därtill har några av skådespelarna varit medlemmar i bandet.

Webbplatsen nojet.se/artist/nationalteaterns-rockorkester/ innehåller information om spelningar och speldatum.

Nationalteatern Ekonomisk Förening

Den ekonomiska föreningen som drivit teaterverksamheten i alla år kommer att avvecklas eftersom ingen ekonomisk verksamhet längre bedrivs.

E-postadress till den ekonomiska föreningens företrädare är .

Nationalteaterns webbplats

Webbplatsen www.nationalteatern.se innehåller ett omfattande material från teatersällskapets verksamhet. Webbplatsen kommer att fortleva framgent och kommer även att fortsätta att uppdateras.

Synpunkter på innehållet och förslag till ändringar och tillägg tages tacksamt emot av webbansvarig.

Skicka e-post till .